Tina Bru åpner Urban Energi 2020

29. september 2020
Olje- og energiminister Tina Bru (H) åpner årets utgave av Fjernvarmedagene Urban Energi 16. november. Hva vil du at vi skal spørre henne om?
– Vi er veldig glade for at olje- og energiministeren stiller og gleder oss til å høre hennes syn på den urbane energiens rolle i regjeringens politikk for det grønne skiftet, sier daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme.
Bru blir første gjest i studio på åpningsdagen av arrangementet, i samtale med Tomren-Berg.
– Jeg har selvsagt mye jeg vil spørre henne om, men er vel så interessert i innspill fra de som skal følge det hele. Så send oss gjerne dine spørsmål, oppfordrer Tomren-Berg.
 

Mer enn bare ord

Men ministeren på plass, begynner de viktigste brikkene i programmet nå å falle på plass.
– Vi starter med det store bildet sammen med Bru, hvor både sektorintegrering i energisystemet og sirkulærenergi blir viktige tema, sier Tomren-Berg, som samtidig er opptatt av å komme seg bak alle buzz-ordene som florerer i energi- og klimadebattene.
– Vi har invitert EU-ekspert Paal Frisvold til å forklare hva EUs "Green Deal" rent faktisk betyr for Norge - og kommunikasjonsekspert Beate Nossum for å snakke om hvor vår næring passer inn i det store bildet, sier Tomren-Berg.
 

Feirer Bergen

Det er likevel byen Bergen som blir den største stjernen første dag.
– BKK Varme er årets vertskap og feierer BKK-konsernets hunderårsjubileum sammen med oss. De åpner den bergenske godteposen for å dele ut både innsikt og gode urbanenergi-historer til resten av landet, sier Tomren-Berg.
– Vi har rett og slett gitt dem frie tøyler, legger han til med et smil.

Men resten av landet slipper også til.
– Det blir en "Norge rundt"-seanse, hvor ambisjonen er å være "live" inne fra et knippe fjernvarmebyer for å høre deres beste kundehistorier, sier Tomren-Berg.
På arrangementets andre dag blir det også en sesjon direkte fra Trondheim.
– SINTEF har forsket på lavtemperatur fjernvarme sammen med blant annet Statkraft Varme og eiendomsutvikleren Ivar Koteng - og vi får høre hva de har kommet fram til, sier Tomren-Berg.
 

Utstillingsområdet sentralt

Ellers blir det oppdateringer og diskusjoner om rammevilkår, tariffer og merkeordninger - og politisk debatt.
– Vi har selvsagt også med den årlige innovasjonskonkurransen, som vi gjør en liten vri på i år, røper Tomren-Berg.
Den største nyvinningen i årets digitale arrangement blir likevel utstillingsområdet, som blir selve kjernen i hele konferanseopplevelsen. Både for faglige oppdateringer, ny teknologi og gode møter.
– Utstillingsområdet blir møteplassen, hvor du kan snakke med både utstillere og andre deltagere. Pluss at vi har et par overraskelser på lur som vil dukke opp der, smiler fjernvarme-sjefen lurt.

Konseptet for utstillingsområdet ble lansert på et eget digitalmøte 24. september. Det kan du se her:
 

 
Icon Del på Facebook
Icon Del på Twitter