Fjernvarme sikrer vinterbading i Bergen

22. desember 2020
Vinterhustrige bergensere kan se fram til varme svømmeturer utendørs på Nordnes på nyåret. Det sørger fjernvarme fra BKK Varme for.
Fra 5. januar blir det populære sjøbadet åpent tre dager i uken, kunne lokalavis melde siste søndag i advent. 

Vanligvis har sjøbadet pleid å holde åpent julaften og nyttårsaften, men i år har smittevernet satt stopper for dette.
Likevel er sjøbadentusiastene på Nordnes i ekstase, siden de deretter kan se fram til et vintertilbud de ikke har hatt tidligere.

- Dette er noe vi har jobbet for lenge og er kjempeglad for. Men vi håper jo på mer, sier Kjersti Helle, en av mange lokale ildsjeler på Nordnes som har kjempet for utvidelse av åpningstidene lenge de siste fem årene.
 

Kan bli mer

Allerede i oktober skulle vintertilbudet vært på plass, etter bevilgning fra kommeunen, men isteden ble det stengning og arbeid med utrustning for smittevern på det 110 år gamle sjøbadet.
Det inkluderte blant annet et "state of the art" ventilasjonsanlegg.

Arbeidene ble fullført akkurat i tide til noen dager med vinteråpent i advent, fram til julaften.

Men i 2021 er alt klart for mer. Og kommunen har lovt å se om det er penger til holde vinteråpent seks dager i uken på sikt.
 

Fjernvarmen avgjørende

Nøkkelen til det vinteråpne sjøbadet er tilknytningen til fjernvarmen fra BKK Varme, som har gjort det både teknisk og økonomisk mulig.

Daglig leder Håkon A. Egeberg Johansen i AdO Arena, som drifter badet, er storfornøyd med fjernvarmen. Hør ham fortelle om hvorfor i dette innslaget fra Fjernvarmedagene Urban Energi:
 

 
Icon Del på Facebook
Icon Del på Twitter